Chalet 17 - Fam Sikkens.

Zomervakantie.

Ook voor een verblijf in de zomer heeft La Norma veel te bieden. U kunt heerlijke wandelingen maken in de bergen om u heen. Op veel plaatsen zijn routes aangegeven. Ook kunt u in La Norma een kaart met wandelroutes halen bij Maison La Norma. (Randonnées), maar ook liggen er diverse wandelkaarten boekjes met informatie in de kast.

Via Ferrata.

Deze sport is een mix tussen een trektocht en klimmen onder begeleiding gedurende 4 tot 6 uur. Of als u het al vaker hebt gedaan, ook zelf.
De via ferrata du diable (duivel), die zich bevindt op de unieke plek bij de vesting de Esseillon en de gorges van de rivier de Arc, is één van de mooiste van Europa. Het volledige circuit telt 6 stukken met een totale lengte van 3460 m, en kan gedaan worden in 6 tot 8 uur. Voor de kinderen zijn er twee speciale parcoursen !

Verder op in het dal kunt u ook nog andere Via Ferrata tochten maken.

Heerlijk zwemmen.

De gondel draait ook in de zomer om u naar boven te brengen voor een wandeling, of om u en uw moutainbike mee naar boven te nemen. Verder kunt u mountainboarden, paardrijden, tennissen, vissen, zwemmen in het zwemmeer, met toezicht en ook rafting en canyoning behoren tot de mogelijkheden. In Modane en Lanslebourg is een zwembad.

Bij Termignon is een avonturenpark met touwbruggen, slingertouwen en nog veel meer activiteiten. In de omgeving zijn vele forten te bezichtigen en in Avrieux is een glasblazerij. De vele authentieke bergdorpjes in de omgeving zijn zeker een bezoekje waard, b.v. Aussois, Lanslebourg, en Bonneval. Maar ga ook een eens een dagje naar Turijn of Chambery.

Turijn - La Mole. Hierin bevindt zich een film museum.